06-02-2008, 11:36 AM
arkadaşlar dün fem denemesinde yapamadığım bi kaç soru var sorular basit gibi ama ben yinede yapamadım anlayan biri varsa çözebilirmi lütfen? şimdiden teşekkürler(not
_<
küçük eşittir demek)
1. sorum) 3_<x_<8 olmak üzere _=(denktir)15(modx) denkliğini sağlayan x degerleri kaç tanedir?(cevap 2 dio ama nasıl ben bulamadım)
2.sorum) P(x,y)=xkareçarpı y+3xy+7y polinomu veriliyo buna göre P(-X,3)=? cvp(3(xkare-3x+7) dio)
3.sorum) bir kumpirci sade kumpirin üzerine;sipariş verildiğinde;sosis,zeytin, mantar,turşu ve salata çeşitlerinden en az 3 veya daha fazlasını ekleyerek servis yapmaktadır
Kumpirler,büyük,orta ve küçük boy olmak üzere 3 farklı büyüklükte hazırlanabildiğine göre, bir kumpir sipariş verecek bir kişinin bu durumda kaç değişik seçeneği vardır?(cevap 48)
_<
küçük eşittir demek) 1. sorum) 3_<x_<8 olmak üzere _=(denktir)15(modx) denkliğini sağlayan x degerleri kaç tanedir?(cevap 2 dio ama nasıl ben bulamadım)
2.sorum) P(x,y)=xkareçarpı y+3xy+7y polinomu veriliyo buna göre P(-X,3)=? cvp(3(xkare-3x+7) dio)
3.sorum) bir kumpirci sade kumpirin üzerine;sipariş verildiğinde;sosis,zeytin, mantar,turşu ve salata çeşitlerinden en az 3 veya daha fazlasını ekleyerek servis yapmaktadır
Kumpirler,büyük,orta ve küçük boy olmak üzere 3 farklı büyüklükte hazırlanabildiğine göre, bir kumpir sipariş verecek bir kişinin bu durumda kaç değişik seçeneği vardır?(cevap 48)
ben de öle yapmaya çalıştım ama yapamamıştım