ıllılı.ıl.lı.. ÖSSTİME ..ıl.lı.ıllılı

Tam Versiyon: sorular
Şu anda tam olmayan bir versiyonun içeriğine bakıyorsunuz. Tam versiyona bakınız.
arkadaşlar dün fem denemesinde yapamadığım bi kaç soru var sorular basit gibi ama ben yinede yapamadım anlayan biri varsa çözebilirmi lütfen? şimdiden teşekkürler(not:(:(_<57 küçük eşittir demek)

1. sorum) 3_<x_<8 olmak üzere _=(denktir)15(modx) denkliğini sağlayan x degerleri kaç tanedir?(cevap 2 dio ama nasıl ben bulamadım)

2.sorum) P(x,y)=xkareçarpı y+3xy+7y polinomu veriliyo buna göre P(-X,3)=? cvp(3(xkare-3x+7) dio)

3.sorum) bir kumpirci sade kumpirin üzerine;sipariş verildiğinde;sosis,zeytin, mantar,turşu ve salata çeşitlerinden en az 3 veya daha fazlasını ekleyerek servis yapmaktadır
Kumpirler,büyük,orta ve küçük boy olmak üzere 3 farklı büyüklükte hazırlanabildiğine göre, bir kumpir sipariş verecek bir kişinin bu durumda kaç değişik seçeneği vardır?(cevap 48)
1. soruyu tam anlayamadım ne demek istediğini

2. soruda polinomda x yerine - x , y yerinede 3 koyunca çıkıyor işlemlerini bir kontrol et istersen

3. sorunda

3 in 1 lisi ve 5 in 3 lüsünü çarpacaksın + 3 in birlisi 5 in 4 lüsü + 3 ün birlisi 5 in 5 lisi

burdaki kombinasyon tabi =)

yani 3 kumpirden birini seçebilirsin
içinede en az 3 garnitür koyuluyor en fazla 5 o yüzden bu tip bir çözümle çıkar
diğer cevaplar için çok saol galiba yine işlem hatası yapmışım oyüzden çıkmamış bazen oluyo hatayı defalarca tekrar ediyorum bazen hemen fark ediyorum ama bu seferde yine farkedemedim 1. soru tekrar yazıyorum bunu gerçekten anlamadım garip bi soru
3_<x_<8 (3 küçük eşittir x 8 küçük eşittir klavyede küçük eşittir işareti yok bende benzetmeye çalıştım) olmak üzere x denktir(ben harfle yazdım sen denklik işaretini kullan daha iyi anlarsın)15(modx)
yani X' i X E BÖLÜNCE 15 KALANINI veriyomuş ayrıca X 3 ve 8 de dahil 3ve 8 in arasındaymış
ya inşallah anlatabilmişimdir garip bi soru
şöyle yapabiliriz

15 i x in tarafına at

x - 15 dentir 0 ( mod x )

x e 3 verirsek -12 çıkar ve bu mod 3 te 0 demek
x e 5 verirsek -10 çıkar ve buda mod 5 te 0 demek

2 değer var diğer değerler için x çıkmıyor

Cvp: 2 tane ve bunlar 3 ve 5
çooooooooooooooook teşekkürlerHappy ben de öle yapmaya çalıştım ama yapamamıştım:(:(
Rica ederim bende soru çözmüş oluyorum bak ne güzel Smile
Referans URL