ıllılı.ıl.lı.. ÖSSTİME ..ıl.lı.ıllılı

Tam Versiyon: 385 puan
Şu anda tam olmayan bir versiyonun içeriğine bakıyorsunuz. Tam versiyona bakınız.
Sayfa: 1 2
sevgılı arkadaslar ben bu sen oss sınavına gırcem maddı durumlar ve ıs yerınde uzun sure calısma yuzunden dersaneye gıdemedım zaten benım dusuncemde dersane olmadanda bu oss kazanılır. iş yerınde 16 saate kadar calısıyorum bu arad derslerıme de calısyuorum ama hangı konuya calısmam gerektıgını tam olarak bılemıyorum almam gereken puan 385 puandır. Lisede notlarımı yuksek tutmam dolayısı ıle derece ıle bıtrdım aldıgım ek puanım 98 dır ıstedıgım bolumede sınavdan 1 boldumden sorumluyum bu sen benım ıcın sans oldu ve karar verdım calısmaya basladım sızden mat 1 turkce 1 sosyal 1 den hangı kon ualara yogunlasmam gerektıgı sorcaktım arkadaslarr Happy
türkçe konularını çalışman şöyle olsun al bir cep kitabı hergün tekrar et dilbilgisi konularını sonra test çöz öyle
mat1 için çooook soru çözmelisin çooook
mat 1 den problemlere çalış her sene yüklü miktarda çıkıyor
Cözmeye calısıyorum ama motıvasyonum eksıkk ne yapcam bılemıyorum
motivasyon eksikliğini gidermek kişiye kalan birşey
azim ve iradene kalıyor artık herşey
mat1 sayılar ve problemlere çalış türkçe anlam bilgisi agırlık ver ve tarih inkılap tarihi çok fazla çıkıyor
o zaman hiç kasma kardeş. samimi olarak söylemek istiyorum öss yi kazan üniversitede rahat edersin diye birşey YOK. ileride motivasyon eksikliğinden daha çok etkilenirsin.
acen007 benzer durumdayım motavisyon sana kalmış birşey ömür boyu çalışmak istersen böyle iyi diyorsan ne ala memleket ama şöyle bir 10 sene sonrasını düşün.

O yıllarda hangi mesleği yapıyor olmak istersin? Nasıl bir yaşam tarzı sana uygundur? Bu mesleği nerede ne yapıyor olmak seni mutlu eder? Bu sorulara vereceğin yanıt senin şu an birinci amacındır.Artık çalışmalarını bu amaca yönlendirmelisin.

Amacından vazgeçmezsen, dayanıklı ve sabırlı olursan ve gerektiğinde çalışma tekniklerini değiştirebilirsen, mutlaka başarılı olursun. Böyle bir öğrenciyi hiçbir güç, hiçbir zorluk yenemez, amacına ulaşmaktan alıkoyamaz.

Kimdi bu adam?

7 yaşındayken babasını kaybetti ve yetim kaldı. 8 yaşında okuldan alındı ve köyde yaşadı...
10 yaşında yüzü kanlar içinde kalacak şekilde, yeni okulundaki hocasından dayak yedi. Ailesi onu okuldan aldı.
17 yaşında hayalindeki okulun istediği bölümü için gerekli not ortalamasını tutturamadı.
24 yaşında tutuklandı, günlerce sorguya çekildi ve 2 ay tek başına bir hücrede hapis yattı.
25 yaşında sürgüne gönderildi...
27 yaşında kendisinden bir yaş büyük meslektaşı kendisinin de üyesi bulduğu derneğin çalışmalarıyla kahraman ilan edilirken, kendisi hiç önemsenmiyordu.
30 yaşında kendisi başka şehirleri düşman elinden kurtarmaya çalışırken, doğduğu şehir düşmanların eline geçti.
30 yaşında amiri, onu kendisinden uzaklaştırmak için başka göreve atanmasını sağladı. Yeni görevinde fiilen işsiz bırakıldı. Aylarca boş kaldı.
37 yaşında böbrek hastalığından Viyana'da 2 ay hasta ve yalnız halde yattı.
37 yaşında komutan olarak yeni atandığı ordu, dağıtıldı.
38 yaşında Savunma Bakanı tarafından görevinden atıldı.
38 yaşında bir toplantıda giyebileceği bir tek sivil elbisesi bile yoktu ve başkasından bir redingot ödünç aldı. Ayrıca cebinde sadece 80 lirası vardı.
38 yaşında kendisi için tutuklama kararı çıkarıldı.
39 yaşında idam cezasına çarptırıldı.
Sonra ne mi oldu? 42 yaşında Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı oldu!
Bu öykü efsanevi lider Mustafa Kemal Atatürk'e aittir.
Mümin Sekman, bu öyküyü, insanoğlunun azmine örnek olarak yazmış. Diyor ki:
- Başarınızın önündeki engel ne? Paranız mı yok? Atatürk'ün de yoktu! Sağlığınız mı bozuk? Atatürk'ün de bozuktu! Çevrenizde sizi çekemeyenler mi var? Atatürk'ün de vardı! Bazı yakın arkadaşlarınız sizi arkadan mı vurdu? Atatürk'ün de başına geldi! Aileniz çok zengin değil miydi? Atatürk'ünki de değildi! Amirleriniz hakkınızı mı yiyor? Atatürk'ünkini de yemişlerdi! vs..vs...vs..
Özeti: Çaresizlikten yakınmayın.. Çare sizsiniz..
acen007 benimde birkaç tavsiyem olacaktı.Ama ilk başta biizm okuldan bir örnekler başlayayım. bizim okul meslek lisesi ve bizim okuldan bilgisayar bölümüden ki sayısaldan girecekti öss ye sayısalda hayli zor bir bölüm meslek lisesi olmanında zorluğu vardı ama yılmadı ve Polatlı birincisi olarak öss defterini kapatıı şuan hacettepede Happy istersen her şeyi başarabilirsin
mat1 bol bol soru çöz formülleri soru üzerinde ezberle
geometri mat1de söylediklerimin aynısı geçerli
türkçe zaten yapabileceğin bir ders
sosyalda ise ki ben öyle yapıyorum tarihte kişileri yakınlarından birine benzeterek çalış ki hatırlaması çok kolay olsun
tesekkur ederım arkadaslar sayenızde olacak bu ıs burası guzel bır aıle olmus Happy
Sayfa: 1 2
Referans URL